Arbeidsmediation

Mediation bij arbeidsconflicten bespaart u veel tijd, energie, geld en productiviteit. Wat uw rol in het conflict ook is, werkgever, werknemer, bedrijfsarts of medewerker P&O, iedereen kan de eerste stap tot mediation zetten.

Van Luijken mediation heeft als MfN Registermediator 16 jaar ervaring met het begeleiden van arbeidsmediations bij verschillende organisaties in het bedrijfsleven, bij de overheid en het MKB. 80% van de arbeidsmediations wordt naar tevredenheid afgerond.

Doel mediation

De mediation kan tot doel hebben de re-integratie van de (zieke) werknemer in het arbeidsproces, maar ook beëindiging van het dienstverband.

Wanneer mediation in geval van ziekteverzuim wordt ingezet, werken de deelnemers toe naar re-integratie van de werknemer. Het doel is om de arbeidsrelatie op een constructieve manier voort te kunnen zetten.
Tijdens de mediation kunnen de deelnemers er achter komen dat samenwerking niet meer mogelijk is. In dat geval kiest men voor exit mediation,  waarbij er afspraken zullen worden gemaakt over de beëindiging van het dienstverband.

Bij het vastleggen van de afspraken worden de wederzijdse belangen van de deelnemers zo optimaal mogelijk gediend.
Als de deelnemers hun advocaten of adviseurs in de mediation willen betrekken, is dat voor Van Luijken mediation geen probleem en leidt dat doorgaans tot een snelle en passende oplossing.