Mediation

U bent in conflict geraakt en komt er zelf niet meer uit. Iedere poging tot een gesprek leidt tot meer ruzie. Van Luijken Mediation brengt u en de ander weer met elkaar in gesprek. In zowel mediation bij scheiding als bij arbeidsmediation of andere conflicten.

Van Luijken mediation stelt de juiste vragen  waardoor duidelijk wordt waar het voor u en de andere deelnemer(s) werkelijk om gaat. Er komt informatie op tafel die voor de ander meestal (nog) niet bekend was.

De aandacht gaat naar het ordenen van alle zakelijke afspraken die u en de deelnemer(s) geregeld wilt hebben, waarbij er ook ruimte is voor de emoties.  U werkt aan het herstel en de groei van het onderling vertrouwen.

Er ontstaat inzicht in wat voor ieder belangrijk is. Met het beeld  van de toekomst voor ogen, worden nieuwe mogelijkheden en oplossingsrichtingen helder gemaakt.

Los zelf uw conflict op

Van Luijken mediation geeft geen advies en verzint geen oplossingen, maar ondersteunt u en daagt u uit om zelf aan de slag te gaan.

Na  inmiddels 14 jaar ervaring als NMI Registermediator is het duidelijk dat mensen in conflictsituaties heel goed in staat zijn om onder goede begeleiding zèlf creatieve oplossingen te vinden voor hun probleem.

Als u en de andere deelnemer(s) er samen uitkomt zorgt Van Luijken mediation er voor dat de afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

In ruim 85% van de mediations die Van Luijken mediation heeft begeleid is er een voor beide partijen acceptabele oplossing gevonden.

Mediation: voor wie?

Mediation is geschikt voor u als een conflict heeft en de oplossing graag in eigen hand houdt én wanneer u het vinden van een werkbare oplossing belangrijker vindt dan het halen van uw eigen gelijk.